Zijnsoriëntatie

Meditatie, de discipline van geluk

Gezonde Zelfliefde

Jeroen de Bruin is Leraar Zijnsoriëntatie. Hij geeft de cursus Gezonde Zelfliefde in Amsterdam. De eerstvolgende cursus start op dinsdagmiddag 4 april 2023. Dit keer is de cursus alleen voor stellen. Er is ruimte voor vier stellen (nu nog voor twee stellen plekken vrij op 18 dec 2022).

Een cursus (van acht dagdelen van drie uur) voor stellen die 'Gezonde Zelfliefde' willen leren verkennen en in de praktijk willen brengen. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen die (nader) kennis willen maken met Zijnsoriëntatie. Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het Zijnsgeoriënteerde pad van Levenskunst. Het is liefde voor jezelf op een dichtbije, inspirerende en gezonde manier. 


Gezonde Zelfliefde is niet vanzelfsprekend aanwezig, ook niet in de partnerrelatie

Ongemerkt herhaal je in je relatie overlevingspatronen die voor strijd en vermijding zorgen. Je eigen partner triggert oude wonden vaak als geen ander. Als dit vaker gebeurt, schrik je weg van de verbinding met jezelf en met elkaar. Je raakt je innerlijke rust, evenwicht en het basale gevoel van liefde kwijt. En als er wel oprechte liefde is, blijkt het nog een hele kunst om deze toe te laten. 

De verheugende basis is dat liefde jouw essentie is en dus altijd dichtbij. Je leert je in de cursus rechtstreeks te richten op de rijkdom, ruimtelijkheid en compleetheid van wie je al bent, op je al aanwezige vrije aard. Gezonde Zelfliefde heeft dus vooral te maken met het hervinden van wie je al bent op een fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn. Het is bijzonder rijk om dit samen met je partner te doen en te ervaren.
 
Via de cursus Gezonde Zelfliefde leer ik mezelf in een liefdevol licht te plaatsen en deze toe te laten. Ik kan van hieruit mezelf en mijn partner op een vrije, geschiedenisloze en inspirerende manier zien.

De cursus Gezonde Zelfliefde voor stellen heb ik samen met Esther Hamers (een collega leraar Zijnsoriëntatie) ontwikkeld. Ik geef deze cursus vanaf 4 april tm begin juli 2023 in Amsterdam.

Er is slechts ruimte voor vier stellen.

 
In de cursus leer je onder andere om je aandacht om te draaien van ‘daar en dan’ naar ‘hier en nu’. Het blijkt voor deelnemers van deze cursus mogelijk om met één stap te switchen tussen de jachtige of afgehaakte doe-modus en Zijn. Door hier langer bij te blijven is er vanzelf sensitiviteit, verbinding en relationele openheid.
 
Werkvormen zijn: meditatie, lichaams- en energiewerk, visualisatie en bewustzijns-oefeningen. De focus ligt op het fysiek-energetisch ervaren van je Zijnsaard en leren rusten in je basis. 
Op Youtube vind je meer video fragmenten over Gezonde Zelfliefde. Ook de complete lezing van een uur.Aanrader!

Opzet van de cursus Gezonde Zelfliefde


De cursus bestaat uit acht dagdelen. In de cursus leer je:

–  Stil te staan bij jezelf in plaats van steeds maar op weg te zijn
–  Liefdevolle, open aandacht geven aan waar je bent, hoe je bent en wie je bent
–  Ontspanning dieper toelaten, waardoor je gaat rusten in je eigen energetische basis (grounding)
–  Je open te stellen voor de inherent liefdevolle Zijnsruimte.
–  Warmte en liefde toe te laten en te geven aan jezelf
–  Je eigen basale goedheid kennen en daarmee in contact te blijven in stressvolle situaties
–  Zicht te krijgen op wat bevorderlijk is voor gezonde zelfliefde en wat niet

Door Gezonde Zelfliefde te beoefenen en te trainen word je presenter en liefdevoller. Je leert rusten in je eigen basis en bent hierdoor beter geground en minder opgehangen aan omstandigheden. Je staat losser en vrijer in het leven en ontwikkelt liefdevolle betrokkenheid naar jezelf en anderen.

Jeroen de Bruin geeft ook meditatie avonden in Amsterdam, coacht mensen 1-op-1, begeleidt stellen en werkt met jaargroepen van 6 personen in Amsterdam.


Praktische informatie


Data volgende groep:
Dinsdagmiddag 4 en 25 april, 9 en 16 mei, 6, 20 en 27 juni en 4 juli 2023

Tijd: 14 – 17 uur
Trainer: Jeroen de Bruin
Locatie: Meditatie studio Bilderdijkkade 26 IV, 1053 VC  Amsterdam Oud West

Tarieven van 2022:
Euro 423,- (incl. 21% BTW voor particulieren, excl. 21% BTW, voor ZZP-ers). 
Deelnemers die de cursus betaald krijgen door hun werkgever, betalen Euro 649,- excl. 21% BTW.

Annuleringsregeling: 
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Integratiegroep Gezonde Zelfliefde, Amsterdam


Deze integratie groep (van vier dagdelen van drie uur) is alleen voor mensen die de cursus Gezonde Zelfliefde hebben gedaan. De groep is bedoeld om de principes en methodieken van de cursus in praktijk te brengen en verder te verdiepen.

Van tevoren stuur je een reflectieverslag. Tijdens de groep wordt er gewerkt met situaties die je zelf inbrengt.

Praktische informatie


Data en tijd van deze nieuwe groep dient nog gepland te worden
 
Trainer: Jeroen de Bruin
Locatie: Meditatie studio Bilderdijkkade 26 IV, 1053 VC  Amsterdam Oud West

Kosten: Wordt nog bekend gemaakt

Annuleringsregeling:
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Ik doe mee!
Ik start met de cursus van april 2023

Voor meer info kun je me bellen op 06-55778425 of mailen naar jeroen@jeroendebruincoaching.nl. Ik ben ook vaak buiten kantooruren te bereiken, 08:00-09:00 en 17:00-18:00 uur.


LogoZOGZL
De cursus Gezonde Zelfliefde is ontwikkeld door de Beroepsvereniging van Leraren Zijnsoriëntatie (BLZ) in samenwerking met Hans Knibbe, grondlegger van Zijnsoriëntatie. De cursus wordt uitsluitend gegeven door Leraren Zijnsoriëntatie die hiervoor geautoriseerd zijn door Hans Knibbe.

De warmte meditatie uit de cursus, een korte impressie

We leven gejaagd en opgetrokken boven ons middenrif. We zijn allemaal min of meer weggeschrokken uit onze energetische basis, ons bekken/buikgebied. De kunst is om hier opnieuw te leren rusten. Je stuurt je adem – heel bewust – naar je buik. Je laat warmte en liefde tot je basis doordringen. Door dit vaker te doen kunnen optrekkingen ontspannen en contactloze kou smelten. Er ontstaat weer warmte, liefde en levendigheid. Deze natuurlijke kwaliteiten kunnen weer deel uit gaan maken van jouw persoonlijke presentie en jouw dagelijks leven.

Referenties