Zijnsoriëntatie

Stilte en ruimte, basis van succes

Voorkant boek.png

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

 

Ontdek de rijkdom van Zijn

Meditatie neemt een belangrijke plaats in op het pad van Zijnsoriëntatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend en visualiserend.  Deze meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ‘verwijlt’ in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van Zijnsgeoriënteerde Meditatie is dat je je geest uit zijn ‘Zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

Vanuit een evolutionair gevormde overlevingsdrang is je geest doorgaans ‘grijpend’ naar innerlijke- en uiterlijke ervaringen: naar gedachten, gevoelens en zintuiglijke prikkels. Je zoekt houvast en vervulling buiten jezelf en tegelijk ben je op je hoede en defensief naar mogelijk onheil. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Zo trek je jezelf uit je basis en ben je onbewust en chronisch ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde Meditatie brengt je weer terug in je Zijnsaard. Lijfelijk is dit thuiskomen voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering en een toename van presentie. Je ontdekt een rijkdom aan kwaliteiten als rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid, kracht en helderheid, al helemaal aanwezig in jouw aard. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt nestelen. Je thuis is eerder ruimte, de openheid van je geest, Zijn zelf. 

In de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie maak je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde principes. De meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met door mij ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat meer en meer je vertrouwen leggen in Zijn. 

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatie-beoefening te doen met de onderdelen die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen enkele ervaring hebben met meditatie, als voor mensen die dat wel hebben met andere meditatievormen.

Ik ben een gediplomeerd leraar Zijnsoriëntatie die sinds 1998 in opleiding is aan de school voor Zijnsoriëntatie.

Banner Zijnsgeorienteerde meditatie

Praktische informatie

Datum: De volgende cursus start ws begin 2022. De dagen dienen nog gepland te worden.
Tijd:  De tijd dient eveneens nog gepland te worden.
Locatie: Meditatie Studio Bilderdijkkade 26 IV, 1053 VC  Amsterdam (Oud West)
Leraar: Jeroen de Bruin
Deelnemers: Online max 8 personen, In de Meditatie Studio max 6 personen
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

Vergoeding
Particulier: €407,- incl. btw
Zelfstandige professionals: €399,- excl. btw
Werkgever: € 625,- excl. btw

Annuleringsregeling: 
Binnen 6 weken voor aanvang van de cursus betaal je 25% van de cursuskosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Je kunt me bellen ( 06 – 5577 8425 ) of mailen ( jeroen@jeroendebruincoaching.nl ) voor meer informatie.  Wil je alvast je plek reserveren, dan kun je je via onderstaande link aanmelden en betalen. Je bent van harte welkom! Met of zonder ervaring.

Formulier cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie

Wil je:
Kosten
Betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.