Zijnsoriëntatie

Ontspan. Zie. Leef.

Welkom, je bent al vrij!

Mijn naam is Jeroen de Bruin. Ik ben leraar Zijnsoriëntatie in Amsterdam. Je kunt bij mij terecht voor individuele begeleiding, meditatielessen, cursussen en jaargroepen.

Zijnsoriëntatie is oriëntatie op Zijn, oriëntatie op jouw ware, vrije Zijnsaard. Jouw ware aard is wie je ten diepste bent. Alleen is dat niet gelijk tastbaar en zichtbaar, waardoor je er makkelijk overheen leeft. Hoe goed of slecht je je ook voelt en hoe verward je mogelijk bent, ten diepste ben je altijd al vrij en heel. Jouw aard, jouw Zijn is de inherente openheid, de ongeschonden liefdevolle heelheid die er altijd is. Jouw Zijn is als de zon die altijd schijnt, ook als het regent en bewolkt is.
 

Als je begeleiding of coaching zoekt, voel je je waarschijnlijk niet vrij en stralend. De mensen die ik begeleid, zaten aanvankelijk meestal vast. Niet dat het altijd slecht met ze ging, maar ze voelden zich geleefd of verdwaald. Ze waren het contact met zichzelf kwijt en jaagden of sukkelden maar door. Ze werden geleefd door hun gedachten, gevoelens en omstandigheden. Dat is heel menselijk en gebruikelijk, maar naar mijn mening ook een verwarde staat van Zijn. Bewust of onbewust waren ze toe aan een wezenlijke verdieping, verandering of herkenning van zichzelf. Op zoek naar hun ware thuis, op zoek naar wie ze werkelijk zijn en wat ze werkelijk willen.

Het is een verschil van dag en nacht of je geleefd wordt door hoe het is of dat je kunt zijn met hoe het is. Anders gezegd: ‘Je bent verward wanneer je je verliest in de projecties en inhouden van jouw geest. Je bent verlicht wanneer je thuis bent in de ware Zijnsaard van jouw geest’.

Het Zijnsgeoriënteerde pad van verlichte levenskunst. Hoe werkt dat?

Zijnsoriëntatie is een ‘pad van verlichte levenskunst’ gebaseerd op eeuwenoude spirituele wijsheid uit het Boeddhisme en hedendaagse kennis uit de westerse psychologie en bio-energetica. De oprichter en spiritueel leider van dit pad is Hans Knibbe. Ik ervaar dit pad, dat ik zelf inmiddels 24 jaar bewandel, als de grootste zegening in mijn leven. Ik zal het pad woord voor woord toelichten.

1. Het is een pad, een levenslange weg van vrijheid en ruimte. Net zoals jouw fysieke conditie blijvend onderhoud nodig heeft, vraagt ook jouw Zijn elke dag, een leven lang, beoefening en herinnering. Onze gewoontes staan niet naar vrijheid en ruimte. Deze staan eerder naar vasthouden en verdediging van al het bekende. Je loopt het Zijnspad dag voor dag, stap voor stap. Een eerste stap is kennismaking dmv meditatie avonden, 1-op-1 begeleiding, of de cursus Gezonde Zelfliefde.
2. Verlichting onderstreept dat dit pad is gebaseerd op jouw ware aard, op de al verlichte Zijnsaard van jou en alles en iedereen. Heelheid, grenzeloze eenheid, nondualiteit is de basis.
3. Levenskunst wijst naar jouw leven als jouw unieke kunstwerk. Je bent vrij, je doet wat je wilt. Je gaat dit aan, met jezelf en met anderen, in relatie, midden in de wereld.

Wanneer je nog geen ervaring hebt met mij en met dit pad kun je starten met me bellen of mailen voor een oriënterende 1-op-1 afspraak, of een keer meedoen met een meditatie avond.

Ik wil je nu alvast een idee geven van hoe ik werk. Hoe het ook met je gaat, ik begeleid je allereerst om hierbij aanwezig te zijn. Ik begeleid je om met je volle aandacht stil te staan bij hoe het hier en nu is. Stilstaan is een breuk met de dagelijkse gejaagdheid en zorgelijkheid. Stilstaan brengt je van de doe-modus in de Zijns-modus. Rustend in Zijn, is er al snel meer openheid, ruimte en stilte. Ik nodig je uit om hier nog wat langer en op een gevoelvolle manier bij te blijven en te ontspannen.

Rusten in Zijn, maakt ook je helderheid wakker. Zo zie je meestal vrij gemakkelijk wat er in jouw leven plaatsvindt en in welke ‘loops’ je ronddraait. Je kunt zo ook gemakkelijker in contact komen met de wortels van jouw overlevingspatronen en je leert jouw vrije volwassen vorm kennen. Je leert deze vrije volwassen vorm ook herkennen in jouw verwarde en dwingende overlevingslogica. In jouw slappe handje of vuist is een ontspannen, krachtige hand aanwezig. Dit is een diepe en verheugende manier van thuiskomen. Jouw eigenheid en creatieve keuzes zijn dichterbij dan je denkt.

Jeroen de Bruin begeleidt mensen 1-op-1, begeleidt stellen, geeft de Cursus Gezonde Zelfliefde en werkt met jaargroepen van 6 personen in Amsterdam.

leraar zijnsorientatie

Voor wie?

Zijnsoriëntatie is wat voor je als je:

– op een ruime, ontspannen manier wilt leren kijken naar je worstelingen en blinde vlekken
– geïnteresseerd best in bewustzijn, in jouw ware aard en inherente vrijheid
– jouw oorspronkelijke open aard wilt leren kennen en vaker wilt herinneren
– wilt leren mediteren en je meditatie een centrale plek wilt geven in jouw dagelijks leven
– intuïtief weet dat kloppende keuzes voortkomen uit ontspanning, vrijheid en liefdevolle aandacht
– de wil en de moed voelt om jouw unieke vorm en volle potentie te leven. Of wanneer je dit wilt leren

zijnsorientatie Jeroen de Bruin

Uit de praktijk van Jeroen de Bruin

We doen drie korte visualisaties. René ziet zichzelf eerst als de man die gejaagd aan het overleven is en iedereen te vriend wil houden. Vervolgens verschijnt hij als jongetje dat zich klein, eenzaam en verlaten voelt. In een derde visualisatie ontmoet René zichzelf als de ontspannen en stralende man die hij ook herkent als zichzelf. Deze vrije volwassen René zit lekker in zijn vel en heeft prettig en vanzelfsprekend contact met de mensen om hem heen.
Nu we dit drieluik helder hebben, kunnen we er mee oefenen en spelen. Kleine akkefietjes en grote beslissingen kunnen vanuit deze drie posities ervaren worden. René kan switchen tussen zijn overlevingswerkelijkheid en zijn vrije volwassen werkelijkheid. Dat geeft inzicht in zijn angstige neigingen en brengt dichtbij wat hij werkelijk wil.

 

Wat Monique over mij zegt

Ik vind Jeroen een geweldige leraar Zijnsoriëntatie en coach. Hij is recht door zee en meevoelend tegelijk en weet mij altijd weer kritisch naar mezelf te laten kijken zonder dat ik druk of sturing ervaar. Ik ben erg onder de indruk geraakt van de toewijding en professionaliteit waarmee hij het coachingsvak beoefent. Ik ben blij dat ik via hem de eerste schreden op het pad van Zijnsorientatie heb kunnen zetten.

Monique Van Osch – Docent HRM, NHL Leeuwarden

Meer referenties

Voor meer referenties en opdrachtgevers, klik hier