Relatiebegeleiding

Je bent rijk, je denkt je arm

Relatiebegeleiding

Jeroen de Bruin verzorgt relatiebegeleiding vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Partnerrelaties bieden vele mogelijkheden om gelukkig te zijn en je verder te ontwikkelen. Tegelijkertijd is de partnerrelatie ook dé plek om te vervallen in destructieve ruzies, angstig geworstel en langs elkaar heen leven. Het idee dat je vanzelf gelukkig wordt en blijft met elkaar, is vroeger of later vaak niet de realiteit. Het is juist ook je partner die je confronteert met je bindings- of verlatingsangst, ander oud zeer of blinde vlekken van jezelf. Hier ontstaat er vaak een ondermijnende strijd die zichzelf niet zomaar oplost. Of je blijft strijden en afweren of je vermijdt deze confrontaties bewust of onbewust en komt in een fletse voorspelbaarheid terecht. Linksom of rechtsom ontstaat er een neerwaartse spiraal van spanning, onvervuldheid en lijden die veel energie kost. Hiermee wil en kun je niet eindeloos doorgaan. Ik ben van mening dat de moderne partnerrelatie een leerzaam avontuur en een hoge kunst is waar ook confrontatie en struggle bij horen. Investeren in de ontwikkeling van je relatie en begeleiding daarbij zoeken, is gelukkig door steeds meer mensen geaccepteerd en eigenlijk gewoon gezond. Daarom noem ik het ook liever relatiebegeleiding en geen relatietherapie. Therapie gaat me teveel uit van ziekte en genezen. Ik ga uit van de gezondheid en wijsheid van de mensen die ik begeleid. 

Ik bied je een heldere en deskundige blik op jouw en jullie situatie. Je kunt bij mij je individuele en relatiethema’s in het licht zetten. Patronen waar jezelf overheen kijkt omdat je er middenin zit. Je leert ontspannen en contactvol aanwezig zijn met jezelf en met je partner. Je leert een liefdevolle houding aannemen naar hoe het is. Het gaat weer stromen en je wordt realistisch. Vanuit deze houding ontstaan er nieuwe inzichten, wordt oud zeer verwerkt en gezond volwassen gedrag geoefend. Meestal ontstaat er een nieuwe en rijkere fase van investeren, genieten en nieuwe levenslust. Door mijn begeleiding kan het ook sneller duidelijk worden hoe ernstig jullie relatieproblemen zijn. Heeft jullie relatie toekomstperspectief en zijn de problemen vooral ontwikkelthema’s? Of is het liefdevoller, moediger en kloppender om elkaar los te laten?

Jullie zijn van harte welkom voor een oriënterend gesprek.

Hoe werk ik?

Vanuit mijn praktijk in Amsterdam of Utrecht nemen we de tijd voor jouw en jullie situatie en we ervaren of we een klik hebben. Een goede diagnose is eveneens onmisbaar. Ik kijk daarbij breed en diep. Jullie ontwikkelthema’s, de timing en de samenhang met andere levensgebieden krijgen aandacht en worden meegenomen in het ontwerpen van jullie unieke traject. 

Er is aandacht voor ontspanning en een ruime, open blik. Ik begeleid jullie om stil te staan bij hoe het echt is. Dat kan confronterend zijn en is meestal ook een hele opluchting. Jullie wijsheid en creatieve keuzes zijn dichterbij dan je denkt.

Voor wie?

–  Voor mensen die langduriger worstelen met hun partner-relatie. 
–  Voor mensen die willen leren van van wat jouw partner bij je triggert en hoe je daar mee om kunt gaan.
–  Gemotiveerde mensen die willen investeren in het leren aangaan met zichzelf en met elkaar.

 relatiebegeleiding-crisis

Uit de praktijk van Jeroen de Bruin

We hadden de mooiste relatie op aarde, maar we konden er steeds minder van genieten. De last die we allebei meedroegen vanuit onze turbulente geschiedenissen lag als een schaduw over ons geluk. En de eisen die het leven van alledag met zich meebracht duwde ons in de overlevingsstand. In plaats van nabijheid, ontstond er afstand en stonden we bij tijd en wijlen als kemphanen tegenover elkaar, allebei wanhopig worstelend met de eigen demonen. We wilden elkaar absoluut niet kwijt, maar we beseften ook dat we het zonder hulp niet zouden redden.

We vonden Jeroen via internet. Dat bleek het grootste cadeau dat we onszelf en onze relatie konden geven. Nu, ruim een half jaar later, ziet ons leven er nog steeds hetzelfde uit. En wij zijn nog steeds wie we toen waren. En toch is alles anders. We hebben een basaal vertrouwen gekregen in onszelf en in elkaar. Het gevoel dat alles er mag zijn en ons heeft gevormd tot wie we nu zijn, vindt een prachtige voedingsbodem in onze liefde.
Het was een prachtige – af en toe heel lastige – maar adembenemend mooie reis, die we met zijn drieën hebben gemaakt.

Hans en Chantal