Meditatie

Ook waar je vast zit, ben je ten diepste al vrij

Retraite:

 

Retraite ‘Zin in Zijn’
Thema: Al vrij en al verbonden. 

De Maanhoeve, Drenthe 
wo 20 tm 24 maart 2024

Deze ‘Zin in Zijn’ retraite van Suzanne en Jeroen heeft in 2024 het thema ‘Al vrij en al verbonden’. 

Iedereen is op zijn eigen manier op zoek naar vrijheid en verbinding, maar we zoeken deze doorgaans buiten onszelf. Zo creëren we gelijk een aanname dat het hier en nu niet goed genoeg is. Hoe is het als je je realiseert dat je in wezen al vrij en al verbonden bent? En dat deze zoektocht eigenlijk niet nodig is…

In essentie hoef je je nergens van te bevrijden en hoef je ook geen verbinding te maken. Al vrij en al verbonden, wijst naar jouw aard. Ongeacht hoe je je voelt of wat je situatie ook is, jouw aard is al compleet, al vrij en tegelijkertijd inherent verbonden met alles en iedereen.

Een Zijnsgeoriënteerde retraite is bij uitstek de manier om dit te ervaren, te herinneren en te verdiepen. Je geeft jezelf hiermee het diepste en tegelijkertijd het meest eenvoudige en liefdevolle thuiskomen in hoe het al is en in wie je al bent.

Een retraite in een groep geeft een krachtig veld van bewustzijn. Ieder heeft zijn eigen beleving en er is tegelijkertijd een natuurlijke gemeenschappelijkheid waarin je de rijkdom van ‘al vrij en al verbonden’ makkelijk en diep kunt ervaren.

De retraite is in stilte. Er is wel elke dag ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen. Er is een rijke afwisseling in werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, lichaams- en energiewerk, dans, visualisatie, onderzoek en natuurbeleving. Er is ook ruim tijd voor regeneratie en wandelen.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze ‘Zin in Zijn’ retraite! 

Suzanne en Jeroen

 

De Maanhoeve in Drenthe is een kleinschalig centrum, met een sfeer waarin je jezelf makkelijk thuis zult voelen. Er is een prachtige landschapstuin, met oa een groot Labyrinth. Het aantal deelnemers is maximaal 20. Er zijn inmiddels 16 deelnemers

 

Praktische informatie 

Datum: wo 20 tm zo 24 maart 2024
Tijd:  wo 11:00 tm de lunch op zondag
Dinsdag avond aankomen is een extra optie
Locatie: De Maanhoeve in Drenthe
Leraren Zijnsorientatie / Trainers: Suzanne Cornelissen en Jeroen de Bruin
Deelnemers: Maximaal 20, er zijn inmiddels 16 deelnemers

 

Hieronder vind je een paar ervaringen van deelnemers van onze vorige retraite. 

Thomas:
Dat het me zo veel op zou leveren had ik me niet voor kunnen stellen. Ik heb grote stilte, plezier en rijkdom ervaren. Jeroen en Suzanne hebben de deelnemers de vijf dagen geweldig begeleid. Rustige en zorgvuldige opbouw van de verschillende zit- en bewegingsmeditaties, uitnodigende vrijheid om je ervaringen te delen. Op een prachtige locatie met heerlijk eten. Een ervaring die ik met me meeneem en waar ik mee verder kan. 

Beda:
“De retraite van Jeroen en Suzanne in Holten was zeer inspirerend, vol verschillende werkvormen, mooie opbouw in het programma, veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en rust. Ik ben aangenaam geraakt en geniet er nog steeds van. Ik ga volgend jaar weer.”

Thijs:
“Ik voel me dankbaar dat ik deze retraite heb gedaan. De samenwerking en het voorgaan van Suzanne en Jeroen ademt vertrouwen, zorgvuldigheid en uitnodiging om te Zijn. Het programma was voor mij inspirerend, voedend en gebalanceerd. Ook de deelrondes zijn verrijkend”.

 

Formulier retraite

Kosten
Betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Op basis van volpension en een 2 of 3 persoonskamer. De prijs van een 1-persoonskamer is 100 euro extra (incl. btw voor particulieren, excl. btw voor ZZP-ers en werkgevers)
Dinsdagavond aankomen is een extra optie. Deze extra overnachting plus ontbijt kost 50 euro, direct af te rekenen bij de Maanhoeve

Wil je een 1-persoonskamer, neem dan contact met ons op.

Annuleringsregeling:
Binnen 6 weken voor aanvang van de retraite betaal je 25% van de totale kosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Je kunt me bellen ( 06 – 5577 8425 ) of mailen ( jeroen@jeroendebruincoaching.nl ) voor meer informatie.  Wil je alvast je plek reserveren, dan kun je me ook bellen of mailen.

Wil je meer weten over Suzanne Cornelissen? https://www.suzannecornelissen.nl/

IMG 1898

Uit de praktijk van Jeroen de Bruin

Evert komt gejaagd mijn praktijkruimte binnenstuiteren. Er volgt een onsamenhangende waterval van woorden. Een paar minuten laat ik hem stoom afblazen. Dan stel ik voor om het praten los te laten. Ik laat hem zijn lichaam en de grond onder zijn voeten voelen. Evert voelt hoe opgetrokken en gespannen hij is. Dat had hij toch niet door. Hij begint te gapen en te ontspannen. We doen een korte meditatie. Hij is vijf minuten aanwezig bij zijn adem en de ruimte om hem heen. Hij landt en komt verder tot zichzelf. Wanneer we het gesprek hervatten is er al zoveel gebeurd. Evert is present en realistisch en hij kan helder verwoorden waar hij in deze sessie aandacht aan wil besteden.

 

Wat Martine over mij zegt

De sessies bij jou zijn heel waardevol voor me geweest. Je toegewijde aandacht voor het lichaamswerk aan het begin van iedere sessie heeft me nog meer bewust gemaakt van de grote waarde die meditatie in beweging heeft voor mijn practice. Het heeft me nog meer overtuigd van de subtiele samenhang tussen lichaam en geest en van het belang van goede fysieke zelfzorg. Ik ben meer gegrond, heb meer wortels gekregen. Dank je wel voor je liefdevolle en heldere herinnering aan mijn verlichte aard.

Martine de Waal

Meer referenties

Voor meer referenties en opdrachtgevers, klik hier