Meditatie

Ook waar je vast zit, ben je ten diepste al vrij

Retraite:

 

Retraite ‘Zin in Zijn’
Over onverwoestbare rust en levenslust

De Dieken, Holten
wo 22 tm zo 26 maart 2023

De volgende retraite zal worden gehouden van wo 20 tm 24 maart 2024. Meer info volgt spoedig.

De onderstaande info is nog van de retraite van maart 2023

 

Ieder moment is in zichzelf volmaakt. Iedere ervaring is een vorm, een verschijning van Zijn. Verlichting is niet daar en dan te vinden maar precies hier waar je nu bent. Dus ontspan en wees precies waar je nu bent en laat dit zichzelf vanzelf tonen. 

Een Zijnsgeoriënteerde retraite is een unieke kans om dit te herkennen en te ervaren.

Hoe je jezelf ook aantreft, de rust en oneindige ruimte van je geest zijn altijd al helemaal aanwezig. De diepste rust is niet iets wat je kunt doen, het is de oorspronkelijke rust van Zijn zelf. De grond van Zijn is stil, roerloos en zo weids als de hemel. Dat kun je tijdens een retraite vaker herkennen en meer leren toelaten. Dit is jouw natuurlijke, vrije Zijnsaard.

Jouw aard is niet alleen stil en roerloos. Er is tegelijkertijd rijkdom van gevoel, stromende energie en levenslust. Ze horen net zo bij jouw aard als de diepe stilte. Zoals de lente en zomer net zo bij het jaar horen als de herfst en de winter.

In deze 5-daagse retraite krijg je alle tijd om te ontspannen, in stilte te Zijn én te vieren dat je van nature gevoelvol en levenslustig bent.
Deze mooie plek in Salland in Overijssel en het inspiratieveld van een groep zijn ideale omstandigheden hiervoor.

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan onze ‘Zin in Zijn’ retraite! 

Suzanne en Jeroen

Werkvormen:
Meditatie in beweging, zitmeditatie, lichaams- en energiewerk, diepgaande ontspanning, dans, visualisatie en onderzoek. De retraite is in stilte. Er is wel uitgebreid ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Natuur, bossen, regeneratie
Er zijn meerdere pauzes per dag waarin je kunt wandelen en genieten van de mooie natuur (in het buitengebied van Holten) of een extra dutje kunt doen.

De Dieken in Holten is een kleinschalig centrum. Conny en John beheren deze mooie plek in het bos. Zij koken heerlijk en zorgen voor een sfeer waarin je jezelf makkelijk thuis zult voelen. Het aantal deelnemers is maximaal 16.

Praktische informatie 

Datum: wo 22 tm zo 26 maart 2023
Tijd:  wo 11:00 tm de lunch op zondag
Dinsdag avond aankomen is een extra optie
Locatie: De Dieken in Holten (Achterhoek)
Leraren Zijnsorientatie / Trainers: Suzanne Cornelissen en Jeroen de Bruin
Deelnemers: Maximaal 15 

Kennismakingsworkshop / Proefmiddag ‘Zin in Zijn’ 

Datum: zaterdag 14 januari 2023
Tijd:  14 – 16:30 uur
Locatie: Meditatiestudio Bilderdijkkade 26, Amsterdam

Kosten: 30 euro. (wanneer je na deze workshop meedoet met de retraite, krijg je deze 30 euro als korting retour) 

 

Hieronder volgen een paar ervaringen van deelnemers van deze retraite. 

Thomas Linders:
Dat het me zo veel op zou leveren had ik me niet voor kunnen stellen. Ik heb grote stilte, plezier en rijkdom ervaren. Jeroen en Suzanne hebben de deelnemers de vijf dagen geweldig begeleid. Rustige en zorgvuldige opbouw van de verschillende zit- en bewegingsmeditaties, uitnodigende vrijheid om je ervaringen te delen. Op een prachtige locatie met heerlijk eten. Een ervaring die ik met me meeneem en waar ik mee verder kan. 

Beda:
“De retraite van Jeroen en Suzanne in Holten was zeer inspirerend, vol verschillende werkvormen, mooie opbouw in het programma, veel tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht en rust. Ik ben aangenaam geraakt en geniet er nog steeds van. Ik ga volgend jaar weer.”

Thijs:
“Ik voel me dankbaar dat ik deze retraite heb gedaan. De samenwerking en het voorgaan van Suzanne en Jeroen ademt vertrouwen, zorgvuldigheid en uitnodiging om te Zijn. Het programma was voor mij inspirerend, voedend en gebalanceerd. Ook de deelrondes zijn verrijkend”.


Suzanne en ik hebben inmiddels een nieuwe retraite gepland als start van de lente van 2024 (20-24 maart). We gaan nog een ronde doen langs verschillende retraite locaties waar we deze retraite gaan geven. 

Ik houd je op de hoogte!

Jeroen

 

Formulier retraite

Kosten
Tot 1 januari 2023 is er een vroegboekkorting van 30 euro. Het betaalsysteem werkt zo dat je eerst de volle prijs betaalt en dat je daarna de vroegboekkorting teruggestort krijgt.
Betaalmethode
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Prijsopbouw: De retraitekosten bedragen 400 euro,
De verblijfskosten bedragen 425 euro.

Op basis van volpension en een 2-persoonskamer
Dinsdagavond aankomen is een extra optie.

Wil je een 1-persoonskamer, neem dan contact met ons op.

Kamperen of een B&B in de buurt is mogelijk.

Annuleringsregeling:
Binnen 6 weken voor aanvang van de retraite betaal je 25% van de totale kosten. Binnen 4 weken 50% en binnen 2 weken 100%.

Je kunt me bellen ( 06 – 5577 8425 ) of mailen ( jeroen@jeroendebruincoaching.nl ) voor meer informatie.  Wil je alvast je plek reserveren, dan kun je me ook bellen of mailen.

Wil je meer weten over Suzanne Cornelissen? https://www.suzannecornelissen.nl/

IMG 1898

Uit de praktijk van Jeroen de Bruin

Evert komt gejaagd mijn praktijkruimte binnenstuiteren. Er volgt een onsamenhangende waterval van woorden. Een paar minuten laat ik hem stoom afblazen. Dan stel ik voor om het praten los te laten. Ik laat hem zijn lichaam en de grond onder zijn voeten voelen. Evert voelt hoe opgetrokken en gespannen hij is. Dat had hij toch niet door. Hij begint te gapen en te ontspannen. We doen een korte meditatie. Hij is vijf minuten aanwezig bij zijn adem en de ruimte om hem heen. Hij landt en komt verder tot zichzelf. Wanneer we het gesprek hervatten is er al zoveel gebeurd. Evert is present en realistisch en hij kan helder verwoorden waar hij in deze sessie aandacht aan wil besteden.

 

Wat Martine over mij zegt

De sessies bij jou zijn heel waardevol voor me geweest. Je toegewijde aandacht voor het lichaamswerk aan het begin van iedere sessie heeft me nog meer bewust gemaakt van de grote waarde die meditatie in beweging heeft voor mijn practice. Het heeft me nog meer overtuigd van de subtiele samenhang tussen lichaam en geest en van het belang van goede fysieke zelfzorg. Ik ben meer gegrond, heb meer wortels gekregen. Dank je wel voor je liefdevolle en heldere herinnering aan mijn verlichte aard.

Martine de Waal

Meer referenties

Voor meer referenties en opdrachtgevers, klik hier